UA-71536732-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Genealogie

Genealogie of geslachtskunde is de wetenschap die zich bezighoudt met familierelaties tussen personen.

Genealogie kan worden gezien als een subwetenschap van de geschiedenis (hoewel veel historici de kwalificatie 'wetenschap' in het geval van genealogie onterecht vinden) die bijvoorbeeld wordt toegepast bij het beschrijven van de geschiedenis van een specifieke familie of, bijvoorbeeld in het geval van een dorps-, stads- of streekgeschiedenis, een aantal families.

In het erfrecht kan genealogisch onderzoek een antwoord geven op de vraag wie de erfgenamen van een erflater zijn. De uitkomsten zijn dan veelal onomstreden. In het verleden waren er echter ook geslachten die hun aanspraken op land of andere bezittingen trachtten te onderbouwen door gefingeerde stambomen. Dit deed de naam van de genealogie geen goed.

Dit deel van de site bevat de genealogische gegevens die betrekking hebben op het geslacht Delsman.

De gegevens kunnen op twee manieren worden weergegeven: door gebruik te maken van een aantal voorgedefinieerde overzichten, of door te zoeken op een specifiek persoon. Vanuit het zoekresultaat kunnen vervolgens weer verschillende overzichten 'op maat' worden samengesteld.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?