UA-71536732-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Nordbauerschaft

Een van de Bauerschaften van Ascheberg is de Nordbauerschaft, vlakbij de Freiheit Davensberg en het ten noordwesten van Davensberg gelegen dorp Ottmarsbocholt. De Nordbauerschat wordt voor de eerste keer vermeld in 1385, daarna in 1416. Er wordt dan melding gemaakt van de Haselburg en de boederijen Trahe (Ahmann) en zum Loh (Lohmann).

De eerste vermelding van de boerderij Delsmann dateert van 1453, toen een zekere Albert, afkomstig van de boerderij Hülsbusch in Ottmarsbocholt, introuwde op het erfgoed Delsing. De boerderij wordt op dat moment als 'wüst' gekenmerkt. Hieruit kan worden afgeleid dat ze enige tijd verlaten is geweest.

Andere boerderijen in de Nordbauerschaft zijn/waren Bispinghof, Hensmann (Hembsmann), Wulfermann, Ahmann, Wentrup, Ulenbrock, Meermann, Thyerink, Wischmann (Wiesmann), Schmiemann, Lohmann, Temme, Börger, Lohove, Hobbeling.  Adellijke huizen in de Nordbauerschaft zijn/waren Westerhues, Romberg, Byink, Haselburg, Davensberg en de Hüninghof. Een aantal hiervan, t.w. Romberg en Byink, bestaat nog steeds.

In 1550 was de boerderij Delsmann een heel erf. Op dat moment woonde er ook een Brinksitzer op het erf. In 1668 wordt als bewoner van het erf een familie Queckenbroker genoemd.

 

Afbeeldingsgalerie

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?