UA-71536732-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Verenigde Staten

De geschiedenis van de Delsmannen in de Verenigde Staten wordt bepaald door de overtocht van Johann Theodor en Johann Bernard Delsman vanuit het Münsterland naar Wisconsin en de migratie van een aantal van hun kinderen vanuit Wisconsin naar de Amerikaanse westkust, met name de staten Washington en Oregon. 

Johann Theodor en Johann Bernard Delsman waren beiden zoon van Johannes Bernardus Delsman (1778-1856).

Johannes Bernardus was boer op de Delsman-boerderij te Ascheberg. Uit zijn eerste huwelijk met Catharina Elisabeth Willermann stamde een zoon, Johannes Bernardus (1806-1859) die in 1832 de erfgename van de Frey-boerderij te Bockum-Hövell huwde en van wie de huidige Delsmannen in Duitsland afstammen. Uit zijn tweede huwelijk met Maria Gertrudis Speckmann werden zeven zonen en één dochter geboren, van wie behalve Johann Theodor en Johann Bernard alleen Johann Heinrich (1819-1878) volwassen werd.  

Johann Bernard, geboren in 1822 en daarmee de jongste van de broers, maakte in 1847 als eerste de overtocht. We kunnen slechts raden naar hoe zijn reis verlopen is: bronnen ontbreken. Het verhaal gaat dat Bernard de Pruisische dienstplicht wilde ontlopen en zich daarom uit de voeten maakte.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?